MyBB plugins

MyBB plugins

MyBB biedt een geavanceerd plug-insysteem waarmee je eenvoudig meer functies aan je forum kunt toevoegen.

MyBB heeft een van de meest geavanceerde plug-insystemen die tegenwoordig in bulletinboards worden gevonden. Binnen enkele minuten kun heel simpel een plugin installeren. De actieve en vriendelijke MyBB-community heeft een groot aantal plug-ins ontwikkeld die klaar zijn voor gebruik; onder hen zijn plug-ins om alle onbeantwoorde discussies te tonen, de forumstatistieken uit te breiden, de rechten die men in een forum heeft te tonen en nog veel meer.

Hooks zijn overal

Het plug-insysteem van MyBB maakt gebruik van Hooks die overal in de php-code te vinden zijn. Met deze hooks kunnen plug-ins code uitvoeren waar de hook is geplaatst, wat betekent dat je voor de meeste plug-ins geen bestanden hoeft aan te passen. Hooks zijn zelfs te vinden in het beheerdersdashboard (admin area), wat betekent dat plug-ins nieuwe pagina’s aan de Admin CP kunnen toevoegen of items aan bestaande pagina’s kunnen toevoegen, opnieuw zonder een enkel bestand te bewerken. De lijst met plug-ins van MyBB is vrij uitgebreid, wat betekent dat je bijna nooit een bestand hoeft te wijzigen om nieuwe functies toe te voegen aan MyBB, zowel klein als groot.

MyBB plugins

Plugins kunnen ook sjablonen toevoegen of wijzigen

Met het plug-insysteem kun je meer dan alleen code via Hooks uitvoeren. Wanneer je een plug-in activeert, kunnen deze nieuwe sjablonen toevoegen en zelfs bestaande sjablonen wijzigen voor alle bestaande sets. Omdat plugins ook je sjablonen kunnen wijzigen, zijn voor de meeste aanpassingen voor je forum geen uitgebreide stapsgewijze instructies nodig:

    1. uploadt het plug-inbestand
    2. Klik op Activeren
    3. Je bent klaar!

Je forum aanpassen kan niet eenvoudiger!

Controleer op plugins updates in het bedieningspaneel

In het MyBB-configuratiescherm is het mogelijk om te controleren op nieuwe updates, zodat je altijd de laatste versie werkt. Dit betekent dat u niet langer op verschillende websites moet zoeken om te controleren of je de nieuwste versie hebt.

Versie compatibiliteit controle

MyBB maakt het ook mogelijk voor plugin-auteurs om een lijst met compatibele MyBB-versienummers voor deze plugin in te stellen. Dit betekent dat plug-ins die niet compatibel zijn met je MyBB versie niet kunnen worden geïnstalleerd en je forum kunnen beschadigen.

Versie-compatibiliteit is gebaseerd op de MyBB-versiecode (een 4-cijferig ID) en het is mogelijk voor plugins om een door komma’s gescheiden lijst met ondersteunde versiecodes op te geven, een wildcard-gebaseerde (dus bijvoorbeeld 16 * voor MyBB 1.6 releases) lijst met versiecodes, of ondersteun gewoon alle versies van MyBB direct.