Wat is MyBB?

Wat is MyBB?

MyBB, voorheen MyBBoard en oorspronkelijk MyBulletinBoard, is een gratis en open-source forum-software ontwikkeld door de MyBB Group. Het is geschreven in PHP, ondersteunt MySQL, PostgreSQL en SQLite als databasesystemen en biedt daarnaast ondersteuning voor database-failover. Het is beschikbaar in meerdere talen en is gelicenseerd onder de LGPL.

Database ondersteuning

MyBB ondersteunt meerdere database-engines. Het ondersteunt momenteel MySQL, PgSQL en SQLite v2 en v3. MyBB ondersteunt ook database-failover-ondersteuning, zodat als een database faalt, MyBB de volgende database in de lijst laadt. Master- en slave-databases kunnen ook worden geconfigureerd.

Plug-ins en thema’s

MyBB-plug-ins zijn geschreven in PHP en gebruiken hooking-technieken. In tegenstelling tot andere software zoals WordPress, moeten plug-ins worden geüpload via FTP, omdat uploaden vanuit het admin-paneel niet wordt ondersteund zonder plug-in. Dit is echter een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de oude extensiemethode die wordt gebruikt door phpBB, waarbij alle wijzigingen kernbestandsbewerkingen zijn.

MyBB-thema’s worden geschreven in het beheerdersdashboard en geëxporteerd naar een XML-bestand. Het XML-bestand bevat alle aangepaste MyBB-sjablonen en CSS-stylesheets, die opnieuw worden gedistribueerd naast eventuele extra bronnen (zoals afbeeldingen) in een Zip-bestand.

Logo MyBB 1.8

Er zijn meer dan 2500 plug-ins en thema’s op de MyBB mods-website. Veel andere MyBB-bronnen, zoals MyBBCentral of MyBB-plug-ins, bieden ook exclusieve, en soms betaalde, plug-ins en thema’s.

Veiligheid

MyBB heeft een relatief laag beveiligingsniveau. In augustus 2008 heeft MyBB een beveiligingsaudit uitgevoerd (geleverd door GulfTech) die heeft geleid tot de release van MyBB 1.4.2 op 17 september 2008.

De MyBB Group heeft beveiliging op de eerste plaats gezet en heeft daarmee de hoogste prioriteit, voor zover de MyBB-website een “Security Hall of Fame” heeft om degenen te herkennen die op verantwoorde wijze kwetsbaarheden in de software bekendmaken.

In oktober 2011 ontdekte MyBB dat code van derden de 1.6.4-releasebestanden had besmet. Deze code kan worden misbruikt om een ​​beveiligingslek te openen op een forum waarop de betreffende versie wordt uitgevoerd. Later bleek dat een beveiligingsfout in het aangepaste CMS dat mybb.com gebruikt om de website van stroom te voorzien, een kwaadwillende gebruiker in staat stelde de downloadbestanden te wijzigen en hun eigen code op te nemen.

Als gevolg van de inbraak host de MyBB Group nu downloads via GitHub om de veiligheid van een release te garanderen. In 2011 is een sectie Forumbeveiliging op de MyBB Community-forums geopend om ondersteuning te bieden aan gebruikers die het slachtoffer zijn geworden van een exploit.

Gedurende 2011 veroorzaakten geautomatiseerde registraties forumspam in veel door MyBB aangedreven forums. In MyBB 1.6.5, uitgebracht op 25 november 2011, zijn extra methoden toegevoegd om beheerders te helpen spamgebruikers te vinden en effectief te beheren en standaard reCAPTCHA-ondersteuning te bieden.

In mei 2012 heeft hacktivistengroep UGNazi onbevoegde controle over de MyBB.com-domeinnaam verkregen met behulp van een social engineering-techniek. De aanval lijkt te zijn gemotiveerd door het gebruik van de MyBB-software door een externe website, HackForums.

Systeem samenvoegen

Het MyBB Merge System werd voor het eerst ontwikkeld in begin 2007. MyBB Merge System 1.6 maakt conversies mogelijk van Invision Power Board, phpBB, Simple Machines Forum, PunBB, bbPress of vBulletin naar MyBB, of MyBB-installaties samenvoegen. MyBB Merge System 1.8 maakt conversies mogelijk van bbPress versie 2.5, FluxBB, Invision Power Board versies 3 en 4 (Pre Release Version), MyBB versie 1.8 (merge), phpBB versie 3, SMF versies 1.1 en 2.0, PunBB versie 1.2, Vanilla, vBulletin versies 3 en 4, WoltLab Burning Board versies 3, 4 en Lite 2, XenForo.

Zeer goede reviews

MyBB kreeg een 9,6 van de tien beoordelingen op forum-software.org en werd door dezelfde site uitgeroepen tot de beste gratis forumsoftware van 2008, 2010, 2011 en 2012. Het is te zien geweest in tijdschriften zoals The H en heeft verschillende fora op internet, waaronder HackForums, CSNbbs en verschillende EA Sports-boards.

Domein MyBB.com

Op 27 april 2010 startte de MyBB Group een donatieactie in een poging om de domeinnaam mybb.com te kopen. De groep moest $ 5.000 bijeenbrengen uit gemeenschapsdonaties voor de overdracht. Oprichter Chris Boulton en lid van de gemeenschap Jesse Labrocca stelden ieders persoonlijk $ 1.000 beschikbaar, waarna $ 3.000 overbleef voor de rest van de gemeenschap.

Slechts een maand later, op 27 mei 2010, werd MyBB.com overgedragen en in gebruik genomen.